Verleden in het vizier: ARCH 7 is uit!

Geen beter moment voor een fonkelnieuwe ARCH dan oktober. Het is namelijk de Maand van de Geschiedenis, het grootste geschiedenisevenement van Nederland! Honderden culturele, toeristische, literaire en mediaorganisaties brengen de geschiedenis onder de aandacht bij miljoenen Nederlanders. En ARCH doet uiteraard mee.

Nationale Archeologiedagen
In dit nummer besteden we uitgebreid aandacht aan de Nationale Archeologiedagen van 12 tot en met 14 oktober 2018. Aan de hand van zeven thema’s lichten we een tipje van de sluier op van het enorme aanbod aan activiteiten. Hoe woonden mensen door de eeuwen heen? Wat is het verhaal achter onze ambachten? Welke schat aan informatie ligt verborgen in de graven? Wat is de invloed geweest van de handel? Hoe ijdel waren de Romeinen? En wat vertelt de opeenstapeling van sporen in de stad? Bij zijn is meemaken!

Van vondst naar vitrine
Heerlen wordt vrijwel altijd geassocieerd met de rijke Romeinse geschiedenis. Vanaf deze maand is Heerlen echter dé hotspot voor álles wat met archeologie in de provincie Limburg te maken heeft. Eén gebouw, waarin opslag, conservatie, restauratie én educatie worden gebundeld: De Vondst, gelegen in hartje Heerlen, wordt het belevingscentrum dat de Limburgse archeologie letterlijk en figuurlijk in de etalage gaat zetten. “Van vondst naar vitrine”

Meer geschiedenisverhalen
Want daar zijn we dol op, niet waar? Zo lees je onder meer het bijzondere verhaal achter de vindplaats Kessel, de eerste cavia in Nederland, de schatvondst van kasteel Waddestein en de tien topstukken van het archeologisch depot van de oudste stad van Nederland: Dordrecht.

Kortom, ARCH heeft het verleden in het vizier. Veel leesplezier!

Heb jij ook een bijzonder verhaal te vertellen, als professional of amateur? Of wil je je depot openstellen in ARCH? Mail dan naar redactie@archmagazine.nl. Samen houden we de geschiedenis springlevend!

ARCH 7 is vanaf nu verkrijgbaar in de boekhandel en online. Of neem een voordelig jaarabonnement, dan krijg je 4 nummers voor 25 euro. Meer info over het abonnement